Мечтата на Николай Банев да стане монарх

Мечтата на Николай Банев да стане монарх

Олигархът Николай Банев искал да прави от курорта „Русалка“ княжество като Монако

Наглият новобогаташ Николай Банев съвсем сериозно е планирал да отдели от България курорта „Русалка“ и да го превърне в княжество – пише в. „Уикенд“. През 2012 г. той и съпругата му Евгения Банева се размечтали да станат монарси, след като не успели да се заселят в замък на Ривиерата – отбелязва изданието. Затова започнали да проверяват каква е възможността „Русалка“ да поиска автономност и да бъде обявен за княжество по подобие на Монако, Ватикана и Сан Марино.

Историята звучи като либрето на опера буфа, но е напълно достоверна – гарантира седмичникът, като се опира на свой сигурен източник. Водевилната случка започва в Монако. Николай Банев и жена му, вече са понатрупали някой друг милион от откраднатите пари при приватизацията на някои заводи, решават да напуснат България и да се установят в княжеството редом със световния елит. Дори планират да станат поданици на принц Албер II, което обаче се оказва непосилна задача.

Впоследствие в главата на Николай Банев се ражда идеята да отдели Русалка от територията на България. За целта олигархът наема адвокати, които умуват как да стане реализацията й. Юристите се възползват от слабоумието на милионера и искат огромни хонорари, които той заплаща. След година и половина протакане резултатът обаче е нулев.

Иначе ваканционното селище Русалка е парлата в короната на новобогаташа. През 2009 г. тогавашният областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев тихомълком харизва на Николай Банев 300-та дка земя, върху която са къщичките на курорта. Вероятно покрай тази далавера олигархът си е повярвал, че може да поиска екстериториалност на Русалка. Чрез съда обаче държавата успя да си върне 182 дка от курорта – пише в заключение изданието.

Баневи се размечтали да добият синя кръв

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com