Тъмни облаци надвиснаха над Гала

Тъмни облаци надвиснаха над Гала

Тв водещата е „осигурила“ две тлъсти глоби на Нова тв

Новият телевизионен сезон може да донесе много неприятни изненади за Гала.

От кухнята на Нова тв издават, че над главата й са надвиснали много тъмни облаци.

Заради предаването „На кафе“, Нова тв е отнесла най-малко две глоби от Съвета за електронни медии.
Само от началото на настоящата година, на медията са наложени финансови санкции в размер на 18 хиляди лева.

Много е вероятно да има и още глоби, тъй като към днешна дата от СЕМ са обявили само наказателните постановления, наложени до 25 април.
Една от финансовите санкции, наложени на Нова тв заради Гала, е заради предаването й от 16.12.2016 г., където гост е бил Гал Сасон.

Тв водещата е „осигурила“ две тлъсти глоби на Нова тв

От Съвета за електронни медии са установили, че Гал Сасон е използвал дадената му трибуна в предаването „На кафе“ по Нова тв за рекламна дейност.
От ефира на медията той е призовал хората да не идват в България като туристи. За сметка на това обаче е разкрил подробности за своя семинар.

Той е съобщил мястото и часа, в които ще се проведат семенарите. При направената от СЕМ проверка обаче било установено, че семинарите на гостът на Гала, не са безплатни. Това означава, че Гала е позволила ефирът на медията да бъде използван с рекламни цели.
Заради това предаване Нова тв е глобена с 3 хиляди лева.

Много по-сурова глоба обаче е докарала Гала на медията с предаването си от 1 февруари тази година.
В това предаване репортерката на Гала – Ася, е застанала пред чаша, пълна със свежи листа от кока. Репортажът е от Перу.

В един момент Ася взима едно листо от коката и започва да го дъвче пред камерата, намигайки на зрителите. По-късно тя развява пакетче чай от кока и предлага на Гала. След това се виждат две чаши червен чай, които са от запарена кока.
Санкцията за това прегрешение на екипа на Гала, е 15 хиляди лева. Поради тази причина от ръководството на медията са пред спиране на предаването, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com