9 модни съвети за дамите над 40. Как да подчертаете най- доброто и хитро да скриете онова, което не харесвате

9 модни съвети за дамите над 40. Как да подчертаете най- доброто и хитро да скриете онова, което не харесвате

Когато жената премине 40 години, трябва да се откаже от определени стилове и модели. Разбира се, с тези години стилът не прекъсва, но трябва да се промени и персонализира, за да подчертаете само най-доброто и много хитро да скрива онова, с което не сте много горди.

 

1. Регулиране на дрехите по тялото

Кройките и моделите, които не отговарят на вашия тип телосложение може лесно да ви добавят години.

Изберете такива, които ще подчертаят само вашите козове.

2. Реална дължина на полата

Дамите, които са пресекли 40 г., не трябва да носят пола, която е твърде къса, но и да не е твърде дълъг. При минижупа рискувате да изглеждате смешно, а с твърде дългата пола още по-стара да изглеждате. Идеалната дължина са няколко сантиметра над коляното.

3. Обувки

Никога не носете неудобни модели, в които не можете да ходите. Изберете височина, която ви подхожда и по възможност да бъдат в ярки цветове. Пастелните са идеални за пролетта, а цветните за лятото.

4 . Идеалният цвят на дънките

Колкото и да сте доволни от линията си на 40-те години трябва да наберете тъмни дънки с тясна кройка.Ярките и белите трябва да премахнете от гардероба си.

5. Бижута

Никак не прекалявайте с лъскави метали и пластмаси. Напълно достатъчно е една гривна или колие, което да е ефективно. С големи обеци никога не носете ръкавици и огърлица, евентуално може някой дискретен пръстен.

6. Въведете цветове

Това, че сте на 40 години не означава, че трябва да носите само черно. Едноцветният гардероб винаги ще ви прави по-стари, затова се обърнете към по- светлите нюанси. Пролетта е на прага – изберете кайсия цвят, бяло, пастелено зелено, розово, светло лилаво …

7. Обърнете внимание на сутиена

За да ви изглежда горната част по-млада и по-красива, не може да носите всякакъв сутиен. Защото гърдите с течение на времето се отпускат,  необходимо е да изберете сутиен с подплънка. Обърнете внимание на модела, който ще изберете, за да не ви стяга на гърба и да не ви прави болезнени белези по раменете.

 

2 допълнителни съвета:

– Не показвайте прекалено. Дамите в тези години не трябва да покажат това, което показват 20-годишните момичета. Колкото и да смятате, че сте слаби и добре сложени, погрижете се да държите до определена граница.

– Необходимо е с вас винаги да имате слънчеви очила, които визуално ще ви подмладят поне няколко години.

Източник: zajenata.bg