Седмична прогноза за времето от 25 септември до 1 октомври

Седмична прогноза за времето от 25 септември до 1 октомври

В понеделник облачността ще е значителна. На места ще има и валежи, но предимно слаби.

Минималните температури ще са малко по-високи, но дневните бавно ще се понижават и ще са между 19 и 25 градуса. Във вторник температурите ще се понижат и максималните няма да надвишават 24 градуса.

Над цялата страна ще бъде облачно и с краткотрайни валежи. Най-хладно ще бъде в София и Враца, където температурите няма да преминат 18-22 градуса.

В сряда валежите над цялата страна ще спрат, но ще остане облачно. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса, като минималните ще бъдат от 11-15, а максималните – 22 до 25.

В четвъртък времето ще остане без съществена промяна, като по-плътна облачност ще има над Източна България. В петък се очава понижаване на температурите с около 2 градуса. Над цялата страна ще бъде облачно. Най-топло ще бъде в градовете – Хасково, Ямбол и Бургас, където термометърът ще показва 18 градуса.

През почивните дни времето ще остане без промяна. Валежи не се очакват. Минималните температури ще бъдат около 6-10 градуса, а максималните ще достигнат 20 в градовете Стара Загора, Благоевград и Хасково.

Източник: zajenata.bg