Аня Пенчева: Стар лечител от Родопите ми каза тези два илача, след тях не съм се разболявала!

Аня Пенчева: Стар лечител от Родопите ми каза тези два илача, след тях не съм се разболявала!

Актрисата Аня Пенчева си остава неземно красива, без значение дали е на 20, 30 или 50 години. Това обаче се дължи не само на гена й, но и на начина на живот, който тя води. Основното в него е да не разчита на фармацевтичната индустрия и химията в лекарствата, а да се довери на природата и нейните велики рецепти за здраве.
 
Аня Пенчева споделя, че отдавна вече не прибягва до хапчета, а се възползва от рецептите за здраве, които научила преди около две години от стар лечител в Родопите. Попаднала на него съвсем случайно, но срещата им й осигурила крепкото здраве и до днес. Първият и най-силен от тях, е съвсем елементарен за направа като се състои от чесън – български обаче, както и лимон. Нужни са 300 грама чесън и един килограм свежи лимони.
 
„В блендер си смесвам чесъна и лимоните, но заедно с кората. После тази смес я слагам в литър и половина вече завряла вода и продължавам да варя за не повече от 15 минути на средна температура. Вари се с капак отгоре, за да е затворена течността. После оставям да изстине и пресипвам сместа в буркан с капачка“, разкрива цаката Аня Пенчева.
 
От тази смес, отвара или както и да я наречем, се пие точно 25 дни по 50 грама на всеки ден. После обаче задължително се почива десет дена и ако е необходимо, курсът се повтаря пак. Може да се прави на всеки шест месеца, за да служи не само за лечение, но и за защита срещу болести.
 
Тази рецепта помагала не само за укрепване на имунната система и борба с вируси и грип, но и чудесно служела за пречистване на кръвоносните съдове и предпазване от инфаркт или инсулт.
 
Лимонът и чесънът сами по себе си са едни от най-силните антивирусни средства. В лимона се съдържа огромно количество витамин С, което му помага бързо да убие токсините. Чесънът също има антибактериални свойства. В комбинация тези две съставки стават нещо страшно за всяка болест.
Прочутата руска билкарка Елена Зайцева: С тези три билки ще забравите болестите
 
Втората от рецептите за здраве, които Аня Пенчева научила от родопския лечител, е за дълъг живот, посредством пълно пречистване на организма и стимулиране на защитните му сили.
При нея се взимат две лъжици с лимонов сок, пет грама пресен и настърган джинджифил, две лъжици качествен мед, щипка с лют пипер и щипка с анасон.
 
Прави се като се оставят да кипнат два литра вода, която трябва да ври не повече от пет минути. Когато изстине, се слагат в нея всички продукти, но непременно трябва да е вече изстинала. От тази напитка се пие през целия ден или по една чаша преди ядене.
 
„Този човек ми даде само два илача, но след тях не съм се разболявала“, казва актрисата, която щедро ги е споделила с всичките си приятели и близки.
 
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!loading…

Източник: mall359.com