ОТ СЕГА: КАРАКАЧАНОВ ПОСЕЧЕ ГЕРБ! ВНИМАНИЕ! МНОГО ВАЖНО: ЩЕ ПЛАТЯТ САНИРАНЕТО, НО ЗА ПЕНСИИ НЯМА!

ОТ СЕГА: КАРАКАЧАНОВ ПОСЕЧЕ ГЕРБ! ВНИМАНИЕ! МНОГО ВАЖНО: ЩЕ ПЛАТЯТ САНИРАНЕТО, НО ЗА ПЕНСИИ НЯМА!

Advertisement:

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов беше учуден от изявлението на ГЕРБ, че няма да подкрепи патриотите за служебно правителство, ако им се даде мандат и изброи „няколко неистини“, които отиващият си си кабинет е казал днес.

„Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии, включително цитирам г-жа Менда Стоянова на хората ,които не са учили и не са работили. Неистина, е че сме искали да увеличим най-ниските пенсии за сметка на тези, които са плащали осигуровки за по-високи пенсии“, защити се Каракачанов.

Advertisement:

Каракачанов е категоричен, че по този начин се настройват хората с по-високи пенсии срещу хората с по-ниски пенсии. Според него не трябва да се разделят хората за това, че правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране.

Advertisement:

Не е нормално и не е морално 2 млн. и 200 хил. пенсионери, от които 80 % живеят с ниски пенсии, при обявен праг на бедността 299 лв., да са оставени в една тотална мизерия и да бъдат грабени от циганските банди, защити мотивите си за по-високи пенсии Каракачанов.

Каракачанов добави, че добрият тон не са го нарушили патриотите и попита къде е нарушението на добрия тон, когато някой внася бюджет без предварително обсъждане или когато си се възползвал от правилника на Народното събрание и между двете четения е направил съответните поправки, пише Офнюз.бг.

Advertisement:

Разликата между 800-те млн. лв. за повишаване на минималните пенсии и 1 млрд. лв. за саниране е, че при пенсиите няма комисионна – с тези аргументи председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира решението на ГЕРБ да не гои подкрепя и нежеланието им да повиши минималната пенсия в страната. Той уточни, че парламентът не е гласувал 800 милиона за повишаване на минималната пенсия, но е гласувал милиард за санирането.

Източник: bradva.bg

Advertisement: