МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ: ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ МАЛКО В ХИТРИНО!

МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ: ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ МАЛКО В ХИТРИНО!

Advertisement:

Експерти на Енерго-Про Мрежи са били допуснати днес в Хитрино и започна започнаха възстановяване на електрическата мрежа в селото.

Екипите са извършили оглед на състоянието на електроразпределителната мрежа след взрива на 10 декември и са започнали подготовка на възстановителните дейности, съобщиха от Енерго-Про, цитирано от БТА.

При инспекцията е било установено, че има нанесени сериозни щети по въздушните електрически линии от три трафопоста – съборени стълбове, прекъснати проводници, обгорели електрически касети и електромерни табла. 

Advertisement:

След анализ на състоянието на съоръженията дружеството създало организация за поетапно възстановяване на повредените участъци от мрежата в Хитрино.

В понеделник сутринта екипите на Енерго-Про Мрежи ще започнат работа по възстановяване на електрозахранването на две помпени станции на ВиК-Шумен, за да могат специалистите на водоснабдителното дружество да работят по водопроводите в селото. 

Приоритетно започва възстановяване на електрическите съоръжения, които захранват запазените къщи в Хитрино, за да могат хората да се върнат възможно най-бързо по домовете си. Работата на екипите ще продължи до края на деня. 

Advertisement:

Електрозахранването по възстановените участъци ще бъде включено след разрешение на кризисния щаб, за да се гарантира сигурността на жителите.

Енерго-Про Мрежи е в постоянна връзка с кризисния щаб за синхронизиране на действията по ремонта и изграждането на електроенергийната инфраструктура в най-засегнатите части на селото, се посочва в съобщението. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg