БУМ! ТЕХНИКЪТ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ НА ГЕН. РАДЕВ ПРОГОВОРИ! НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ!

БУМ! ТЕХНИКЪТ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ НА ГЕН. РАДЕВ ПРОГОВОРИ! НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ! Как масово ни лъжат автомонтьорите?

Текстът е публикуван в личния профил на Красимир Йорданов във Фейсбук:

Понеже се чувствам длъжен да го споделя, и въпреки че не се занимавам с политика, ще ви кажа, че Румен Радев е най-добрият вариант, който България можеше да избере.

Някои от вас знаят, че съм бил в една ескадрила с него на летище Равнец до 1990 г. Тогава той беше лейтенант, младши пилот на МиГ 21, аз бях техник на самолета му. Свирехме и двамата на китара, гонехме гаджетата и се радвахме на младостта.

По време на едни нощни полети, някъде към три часа през нощта, между четвъртото и петото излитане на самолета му, при поредната проверка леко ми замириса на изгоряло. Веднага нещо ми каза, че вероятно има проблем, нищо че уредите показваха, че всичко е ОК. Извиках го и му казах, че имам кофти предчувствие. Той няколко пъти провери уредите, показваха ОК и тръгна да прави разбег за излитане. Но на два метра от края на пистата все пак успя да спре. Не излетя. Светнала му лампа „Отказ на генератора“. Дойде при мен и ми благодари, че съм го предупредил.

След 20 години отново се видяхме случайно в Пловдив. Каза ми, че никога няма да забрави и че все още няма обяснение как аз съм усетил нещо, което уредите не отчели и което като повреда, ако се случи във въздуха, следва катапултиране с всички произтичащи от това загуби и рискове.

Казвам го сега, защото вече е решено кой е президент. И за да успокоя децата си, че човекът е свестен и че ако има някой, който знае как да лавира в суперсложни условия, каквито имаме в момента, по-добре да е той, отколкото всеки друг кандидат.

Advertisement:

А Слави Трифонов, макар да е чалгар и популист, когото хич не харесвам, направи едно добро дело ей така по случайност – даде думата на Румен Радев в едно свое предаване през 2008-ма и след като го изслуша, му подхвърли „Абе ти си пич, що не станеш политик!“. Пускам ви тук и запис от предаването, макар че не гледам телевизия отдавна. Стискам палци на Румен и знам, че той не е мечка на синджир и това ще си проличи в началото на 2017г. Така че Корнелия и Йотова леко разочаровани ще останат в партийните си амбиции, но стратегията изисква и това да се случи…

Източник: bradva.bg

Advertisement: