Германия в криза: Село дарява земи на млади семейства от чужбина (Вижте условията)

Германия в криза, село кани млади семейства да заминат за там, дават земя и пари

Advertisement:
Advertisement:

Поради всичко застаряващото население в страната, все повече малки населени места в Германия, сред които и село Отенщайн, в северната част на Германия, са в демографска криза. Те са изпаднали в ситуация, да затварят училища, защото нямат достатъчно ученици.

Поради това, управниците на това германско селце призовават млади семейни двойки с деца да заселят на това място, където ще имат приятен и спокоен живот. Както пише Financial Times, германските власти интензивно работят за привличане на млади семейства от други страни през последните десетилетия, за да решат все по-големия проблем със застаряването на населението.

Според последните данни на ООН, броят на жителите в страната до 2050 г. ще бъде намален на 74.5 млн.

Advertisement:
Advertisement:

Процентът на младите германци до 15 години може да падне на 13%. Което поставя страната начело в листата на държавите с най-малък брой младежи в света. Броят на хората в Германия на възраст от 60 години, според прогнозите, може да нарасне от 27 на 39 процента.

„Демографските промени са едно от най-големите предизвикателства на Германия“, заяви по-рано тази година Волфганг Шойбле, министър на финансите.

Германските власти смятат, че приемането на млади семейни двойки с деца може поне частично да реши проблема със застаряващото население.

Земя срещу хора

И на сайта на германското посолство в Сараево дори има обява, че местната управа на село Отенщайн подарява общински парцели на млади семейства с деца. Въпреки това, тези семейства трябва в срок от три години да си постоят дом на парцела. И сами да покриват разходите по строежа, които не са малки. Сметки за вода, канализация, ток, газ, телефон, достъп до път и др.

Да, изграждането на къща в Германия, както и разходите за живот, като цяло не са евтини. Но пък в Отенщайн и околностите има и много свободни работни места (например в областта на медицински грижи, гастрономията и занаятите).

Германия в криза, дават пари и земя срещу хора

Германия в криза, дават пари и земя срещу хора

Но тук важи правилото, че разрешение за работа може да се издаде само в случай, ако трудовата ви квалификация бъде призната в Германия. Шансове за работно място по правило имат само онези личности, която имат и добри познания по немски език.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *