МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВИНЕТКИТЕ! ОТ УТРЕ Е, ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА

МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВИНЕТКИТЕ! ОТ УТРЕ Е, ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА

Advertisement:

Още утре в търговската мрежа ще се появят нови 400 000 годишни винетни стикери за леки автомобили, съобщиха от пътната агенция. Общо в мрежата за разпространение ще има налични 1,7 милиона за леките коли.

Освен за тях в мрежата има 1,4 милиона за по-големи и товарни возила, както и за такива със специални функции или извънгабаритни. Което означава, че от утре стикерите стават 3,1 милиона общо.

Заради многото запитвания на водачи, от АПИ подсещат, че годишната винетка важи от 1 януари до 31 декември на годината, за която е издадена. Потребителите могат обаче да ползват републиканската мрежа в срок до 31 януари на следващата година, пише Нюз.бг.

Advertisement:

Годишните винетки за 2016 г. са валидни до 31 януари 2017 г.

Годишните винетки за 2017 г. са валидни до 31 януари 2018 г.

Цените на всички видови стикери са непроменени и са същите както и през миналата година.

Advertisement:

Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната – 30 лв., а седмичната – 15 лв. Нововъведение е това, че когато си ги купят, шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство и тя трябва да се пази постоянно.

Винетки се продават в над 2500 пункта. От тях 372 са денонощни. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2017 г. и образците на стикерите можете да намерите на този линк: http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri

Advertisement:

Източник: bradva.bg