Ето кой е бизнесменът, от когото крадци отмъкнаха 3 млн. лева (СНИМКА)

Ето кой е бизнесменът, от когото крадци отмъкнаха 3 млн. лева (СНИМКА)

Advertisement:

Петър Петров, шуменският бизнесмен, от чийто дом крадци отмъкнаха три милиона лева, оцелява след всякакви схватки в миналото. Той е един от малкото хора, които се опълчват на бос от СИК и оцеляват.

Заради Петър Петров, по-известен като Пепи Ретрото, покойният шеф на „Интерпетролиум енд парнтнърс“ Стоил Славов дори влиза в ареста и всъщност това е единственият път, когато бизнесменът е попадал зад решетките.
 
В по-ранните си години Стоил Славов беше и единственият шеф от СИК, който беше арестуван в Шумен и прекара денонощие в килията по обвинение в побой. Драматичният екшън се разиграва през 1997 г.

Advertisement:

Тогава Стоил Славов пребива жестоко заедно с още трима души Пепи Ретрото. Причакват го в механа „Осмарска изба“ с типичните за онези мутренски времена похвати. Тогава се твърдеше, че причина за нападението е опит на Стоил Славов да изземе месарския бизнес на Пепи Ретрото, който в онези години вече започва да му носи солидни печалби. Явно притиснат, на другия ден Петър Петров оттегля показанията си срещу Стоил Славов и твърди, че не е могъл да разпознае нападателите си, независимо, че има свидетели, посочващи именно боса от СИК.

Advertisement:

Покрай скандалния случай в града тръгва слух, че шуменски следовател лично е донесъл на Стоил Славов обвинителното заключение, за да се запознае с него в София. Магистратът дори с командировачните си пренощувал в хотел „Хранков“.

В скандала с побоя е замесен и известния в региона полицейски шеф Иван Цеков. Пепи Ретрото твърди, че заедно с Христо Ангелов – Ламята го е принуждавал да стане президент и спонсор на футболния клуб “Локомотив” – Каспичан. В показанията си Ретрото твърди, че започнал да издържа и двамата в замяна на протекция. В един момент обаче решил, че не може повече да се поддава на рекета и спрял да налива пари. Именно тогава бил извикан от шефа на “Шуменско пиво” Христо Христов в “Осмарска изба”. Ресторантът бил затворен за външни клиенти, в една от залите ядели и пиели около 30 мъже. Между тях били бившият шеф на полицията Цеков и Стоил Славов.

Advertisement:

Архивите от онези години са запечатали изявления на Ретрото по местна кабелна телевизия в Шумен. Той разказва, че още с влизането си бил съблечен гол и пияните мъже започнали да го бият на почивки. Докато траел жестокият побой, непрекъснато му повтаряли, че оттук нататък биячите ще му определят от кого ще купува горива и фуражи, на кого ще пласира месото от свинекомплекса и на какви цени. След като Петров бил размазан, Цеков го закарал в дома му и го заплашил да не излиза 10 дни, докато не му минат белезите. Ретрото обаче се престрашил и веднага се обадил на шефа на полицията в Шумен Недялко Ботев, който наредил обсада на “Осмарска изба”.
 
Самият Петър Петров е известен като човек с доста буен нрав. След сблъсъците със СИК той успява по някакъв начин да си откупи независимост и развива солидна империя заедно с брат си Ванко Петров. Близки до семейството твърдят, че двамата и днес са в прекрасни отношения и нямат конфликти помежду си.
 
През 2013 г. Петър Петров отново влиза в полезрението на медиите. Тогава съдът във Велики Преслав му налага 8 месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок наложи Районният съд във Велики Преслав. Наказанието е заради побой, нанесен на председателя на потребителска кооперация „Враненска долина“ село Кочово Георги Георгиев. Според документите в съда двамата влезли в пререкание заради неплатени ренти за ползвани от кооперацията ниви на Петров. След побоя Георгиев е със три счупени зъба и множество други травми.
 
Освен с буйния си нрав, Петър Петров е известен и със слабостта си към луксозните придобивки и скъпите коли.


Една от колите на Пепи Ретрото

Справка в търговския регистър показва, че освен фирмата за месо, той има и няколко други дружества, свързани с транспорт, търговия и недвижими имоти.
 
От полицията в Шумен все още нямат официална информация как е станала кражбата от дома на Петър Петров. Предполага се, че крадците са разчитали на вътрешен източник. Иззети са и охранителните камери от дома на бизнесмена, все още не е ясно и защо не е сработила сигнализацията от монтираните по вратите аларми. Самият Петров не е имал навика да държи в себе си толкова големи суми пари, независимо, че в къщата е бил монтиран сейф. Вероятно е приготвил милионите за предстояща сделка, предполагат разследващите.

По неофициална информация парите са били именно в сейфа. Къщата му се охранява от пазач на входа и две кучета. Има и видеонабюдение. Криминалисти вече са направили два огледа на мястото на престъплението.   

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

Advertisement: