Секретарката на Тодор Живков направи разкрития, които ще преобърнат представите ви

Секретарката на Тодор Живков направи разкрития, които ще преобърнат представите ви 5 (100%) 1 vote

Advertisement:
Advertisement:

Всяка сутрин пристигал в кабинета си точно в 8 ч.

Първата секретарка на Тодор Живков – Николина Попова направи разкрития, които ще преобърнат изцяло представите ви за бившия Първи.

Николина Попова проговори едва на 86-годишна възраст. Тя си отиде от този свят преди 14 години.
Последните дни на тази земя на секретарката на Тодор Живков бяха повече от горчиви. Тя получаваше мизерна пенсия, беше самотна и изоставена от единствената си дъщеря.

Advertisement:
Advertisement:

В продължение на цели 32 години, Николина Попова е била неотлъчно до Тодор Живков. За този период е имала достатъчно време да се научи на най-важното – да мълчи.
Когато най-накрая Николина Попова получава благословията на Тодор Живков да се пенсионира, тя гони 70-те години, което си е истински рекорд.

Тодор Живков

Всяка сутрин пристигал в кабинета си точно в 8 ч.

В разказа си Николина Попова твърди, че Тодор Живков се е отнасял към подчинените си с уважение и допълва, че е бил добър човек и е оставил добри спомени у нея.
Често пъти се съветвал със съпругата си Мара Малеева за това как да постъпи в различни ситуации.

Поради факта, че съпругата на бившия Първи е била в постоянен контакт с обикновените хора, е била наясно с настроенията им по различни въпроси.
Всяка сутрин Тодор Живков идвал точно в 8 ч. в кабинета си в Държавния съвет (днес Министерски съвет) и пиел кафе със сътрудниците си.

Николина Попова не крие, че единственият, когото не харесвала като човек сред сътрудниците на бившия Първи, бил Милко Балев.
Не пазела добри спомени от нега, а и споделя, че не го харесвала като човек.
Тодор Живков работил по осем часа на ден. Щом се изморил, се оттеглял в специалната стая, която се намирала до кабинета му, за да си почине. Въпросната стая била оборудвана с легло.

Не крие, че множеството писма, които гражданите изпращали с различни проблеми до Тодор Живков оставали в архив и никой не им обръщал внимание.
От думите й става ясно, че обикновените хора нямали никакви шансове да се доберат до него, пише webnovinar.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *