ПЪЛЕН ОБРАТ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ! ВИЖТЕ КАКВО ИЗСТРЕЛЯХА ВНЕЗАПНО!

ПЪЛЕН ОБРАТ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ! ВИЖТЕ КАКВО ИЗСТРЕЛЯХА ВНЕЗАПНО! Важно за всички! Ето основната причина, поради която експлодират газовите бутилки за готвене! Бъдете внимателни!

Advertisement:

Независимият народен представител Велизар Енчев предложи в дневния ред на парламента да влезе Закона за политическите партии, който да бъде променен и субсидията за партиите да бъде намалена от 11 на 5 лева. 

Изненадващо депутатите гласуваха и решиха, че тази седмица ще гледат закона и ще решават дали да намалят субсидиите на партиите си.

Сега една партия получава 11 лева на получен глас, а в Европа субсидията е 3 евро. „Как е възможно в най-бедната страна в Европа субсидията за партиите да е почти двойна“, възмути се Енчев. 

Advertisement:

Той призова да се гласува и каза, че така ще се види кой какво мисли и кой е само популист. 

Енчев напомни, че предлага тази промяна за 4-ти път и се учуди, че промяната не е залегнала в Закона за бюджета, който парламентът прие миналата седмица, с който остави субсидия 11 лева за партия.

Миналата седмица ГЕРБ заяви готовност да внесе промяна в Закона за партиите, като председателят на правна комисия Данаил Кирилов коментира, че управляващите искат 0 лева субсидия за партиите. Слави Трифоново пък предлага парите за партиите да се намалят от 11 на 1 лев. 

Advertisement:

Енчев не е съгласен с тези предложения, най-справедливо за него е 5 лева на получен глас.

Със 115 гласа „за“ депутатите изненадващо вкараха точката в дневния ред на парламента за тази седмица, 8 бяха „против“, а 17 се въздържаха по предложението.

Източник: bradva.bg

Advertisement: