ИЗСТИНАХМЕ! ЧУЖДИ СЛУЖБИ БИЯТ ТРЕВОГА: БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА СЪВСЕМ СКОРО ОТ

ИЗСТИНАХМЕ! ЧУЖДИ СЛУЖБИ БИЯТ ТРЕВОГА: БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА СЪВСЕМ СКОРО ОТ

Advertisement:

Руската армия ще нахлуе в Канада и Япония, „ако светът не прояви решителност“, заяви вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков.

„За съжаление ще дойдат и в Канада през Арктика, по леда, заради конфликта за шелфа. А в Япония ще нахлуят заради конфликта за Курилските острови. Навсякъде ще бъдат, защото им позволяваме“, заяви Аваков, цитиран от руския сайт news.rambler.ru.

Advertisement:

Украинският министър на вътрешните работи направи това изявление по време на официалното си посещение в Канада. Той добави, че счита Украйна за „последна отбранителна линия в Европа“.

Advertisement:

Ако Путин ни прегази, ще дойде и във Финландия, Литва, Полша, България и въобще на Балканите, добави украинският министър.

На 5 декември началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко заяви, че руската армия може да нахлуе в Украйна „отвсякъде“. Генералът особено подчерта в това отношение Крим, където според него „руснаците са съсредоточили съществени настъпателни сили“.

Advertisement:

Както е известно, украинските власти обвиняват Москва, че осъществява финансова и военна подкрепа на бунтовниците в Югоизточна Украйна.

Кремъл отрича обвиненията и заявява, че Русия не е страна в конфликта.

Източник: bradva.bg

Advertisement: